Gartner: overheden moeten gebruik maken van social networking

bron: Digimedia

In een nieuw rapport roept onderzoeksbureau Gartner overheden op om meer te ‘doen’ met Web 2.0. Gartner wijdt aan de impact van social networking op overheden overigens ook een flink stuk van zijn Symposium, begin volgende maand in Cannes.

Gartner wijst er op dat overheden, door geen gebruik te maken van sociale netwerken, heel wat kansen missen om banden en wisselwerkingen te creëren met diverse sociale groeperingen zoals ondermeer de vrijwilligerswerking en andere delen van het sociale ‘ecosysteem’.
Het rapport voorspelt verder dat, tegen 2011, 70% van de initiatieven inzake social computing die zakelijke voordelen zullen opleveren, dat zullen doen op onvoorziene en onverwachte manieren.
De auteur van het rapport adviseert overheden om een aantal medewerkers aan te duiden die zoeken en kijken naar sociale netwerken die relevant zijn voor hun beleidsdomein.
Volgens Gartner is de belangrijkste rol van sociale netwerken vandaag vooral het faciliteren van de uitwisseling van informatie en het opzetten van nieuwe samenwerkingspatronen.
Meer informatie over het rapport en het Symposium op deze link.

 

Tags van Technorati: ,,

Leave a Reply