Dank u Kerstman

Leuke pakjes onder de boom. Mijn vrouw (die van de fameuze Kerstboom), kreeg "Het Merk Mens" van de Kerstman. Fons Van Dyck vertelt daarin dat de consumenten de macht grijpen. Voor zo’n boude statements valt deze jongen nogal gemakkelijk. In ons favoriete kuuroord zonder kinderen verslond ik het boek voordat mijn lief "germknudelken" er ook maar één aantekening kon in maken.
 
Fons steekt hoog in: "Dit boek is een must voor iedereen die in een wereld vol paradoxen op zoek naar de samenhang der dingen". Iets te hoog, maar kom, de uitgever zal er wel voor iets tussen zitten.
 
Mooie uitgave. Enkele eminenties prijzen het boek in ieder geval. Ivo Mechels noemt het zelfs "de beste keuze". Peter Vandermeersch zorgt voor het voorwoord en Tim Dirven voor de foto’s. De PR zit dus goed, maar het zou er moeten aan mankeren als de baas van BBDO een boek uitbrengt. Zelfs de gouverneur van DE Limburg staat op de achterflap! Blij dat ik veel in Hasselt ben tegenwoordig.
 
Ik doe geen boekbesprekingen. Fons komt in de kast staan tussen toppers als Godin, die goeie ouwe Kotler, Goldratt, Sun Tzu, Nicole Williams, Hetty van de Rijt, Anodea Judith en John Irving. Niet zo straf als die auteurs, maar toch wel goed genoeg om regelmatig opnieuw uit de kast te halen.
 
Leuk: de mannen van Innocent Drinks komen er in voor. Ik heb het geweldige geluk gehad om één van de oprichters enkele maanden geleden te zien in een face-to-face. Als de sloebers van Chiquita ons Belgenland niet als testland had uitgekozen om drie recepten (de drie bestverkopende van Innocent, want ook dat is marketing) te testen, had ik nu waarschijnlijk smoothies, thickies en juicy water staan verkopen in den Delhaize (want DAAR wil ik die dingen kunnen kopen). Ondertussen behelp ik me met The Foodmaker en een Smoothie en Thickie machien dat diezelfde Kerstman meebracht voor mijn vrouw.

Leave a Reply