Geen voetbal meer als Marseillaise weer uitgefloten wordt

Respect voor de prestaties van gisterenavond Rode Duivels!!! Voor het eerst in jaren ben ik een hele match blijven kijken. Er staat duidelijk terug een team. Echt wel sneu dat we er geen punten aan overgehouden hebben.

Oproep aan de Rode Duivels: leer het volkslied en zing het uit volle borst mee ipv de coole boy te wezen of te staan giechelen. Toon respect en je zal respect krijgen.

Supporters van Tunesië jouwen de Marseillaise uit voor de aanvang van een vriendschappelijke interland.afp

© JACQUES DEMARTHON

BRUSSEL – Als het publiek nog eens het volkslied uitfluit, wordt de voetbalmatch gewoon niet gespeeld. van onze redactrice
Na nieuwe incidenten op een match met een Noord-Afrikaanse ploeg is de maat vol voor de Franse regering. Voor het begin van de vriendschappelijke match Frankrijk-Tunesië in het Stade de France bij Parijs werd dinsdagavond opnieuw de Marseillaise op een fluitconcert onthaald, en dat terwijl ze gezongen werd door Lââm, een zangeres van Tunesische origine. President Nicolas Sarkozy ontbood woensdag de minister van Sport, Roselyne Bachelot, en de voorzitter van de Franse voetbalbond, Jean-Pierre Escalettes, op het Elysée.

Nadien maakte de minister bekend dat voortaan de match wordt afgelast als voor het begin nog eens het volkslied wordt uitgejouwd. Lees verder

Mijn gedacht: RESPECT Sarcozy! Neen Leterme, bovenstaand artikel gaat niet over ons volkslied.

 

Leave a Reply