Crisis? Angsten ja! Grinta!!!

Ik geloof niet echt in langdurige crisissen. 

Ik geloof wel dat allerhande angsten die langdurige crisissen in ons hoofd voeden en in stand houden. Mensen voelen zich blijkbaar comfortabel bij excuses, gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden. Ze horen dingen die hun eigen angsten versterken. De ideale reden om zelf niets te doen aan hun toekomst. Het ligt dus gewoon aan de starheid van onze eigen geest. Waarschijnlijk ben ik zelf weer te simpel van geest, maar tzijn zij die gelukkig zijn he 🙂

Vergeet even de complexe universitaire en post-universitaire programma’s en gebruik uw gezond boerenverstand en vooral uw buikgevoel. Start er vandaag mee! In tijden van zogenaamde crisis – maar dus ook in normale tijden – hanteer ik 3 simpele regeltjes:

  • kruip op de schoot van uw klanten, luister en focus
  • coach uw toptalent, geef ze een duidelijke focus en motiveer ze om buiten zichzelf te presteren
  • zet de kosten in lijn met de inkomsten en focus

Simpel, toch? GRINTA!!!

Kom dus vanaf nu niet meer klagen bij mij want ik heb een hekel aan doemscenario’s! Kom me vooral vertellen wat we er samen aan gaan doen. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in 2012 en geloven in het einde van de wereld:

 

Tags van Technorati: ,,,

Leave a Reply