Keynote van Steve Balmer op MIX

Veel respect voor die kerel. In Vegas trad hij op voor 2000 man en fietste met bijzonder veel flair door moeilijke onderwerpen. Hij werd geïnterviewd door een Chinese Kawasaki die het hem nu niet meteen gemakkelijk maakte.

Yahoo, Google, Apple, Facebook: in 10 zinnen maakt hij duidelijk wat hij ervan vindt. Zowel verbaal als non-verbaal bijzonder sterk. Niet te vergelijken met de typische business plannen die na 50 slides nog steeds geen consistentie vertonen en waarvan de presentator nog verontwaardigd is dat zijn toehoorders het zaakje niet goedkeuren. Als je je boodschap niet kwijt kan op een bierviltje…

Kben altijd blij als ik hoor dat zo’n topfiguren gelijkaardige prioriteiten hebben in hun time management:

  • 30% van zijn tijd bij klanten
  • 30% follow-up met partners en medewerkers(vrij heftige en directe meetings)
  • 30% reflectie

Als hij er nu ook nog zou bijzeggen: "en de andere 100% spendeer ik aan mijn familie", dan zou ik hem helemaal de max vinden.

En op de vraag waarom zo’n rijke mens niet gewoon elke dag gaat golfen:

  • Ik doe nu eenmaal graag wat ik doe
  • Ik leef in een wereld van geweldige klanten en schitterende medewerkers
  • Ik hou van de challenge

En dan de vragenronde. Vrij straf hoe die kerel zijn dossiers kent (ik heb geen oortje gezien). Een vijftiental bijzonder uiteenlopende vragen uit de hele wereld met telkens opnieuw krachtige antwoorden die getuigen van een pak visie.

Als top of de bill vraagt een webdevelopper om "The Monkey" te doen. Aangezien mijn geek-factor nog steeds ontoerijkend is heb ik de volgende minuut met complete verstomming gekeken hoe die man plotseling compleet uit de bol gaat, "WEBDEVELOPERS" begint te roepen, en de hele community vol pompt met energie. CRI MI NEEL!!!!

Meer weten over de conventie? Alles staat op de site. Vergeet Silverlight niet te installeren 🙂

Mr Balmer, if you would read this: don’t hesitate to put some more "peper in de poep" of Ray Ozzie.

 

Leave a Reply