Kerstboom

Mijn vrouw is er als de kippen bij om me te pas en te onpas te confronteren met "verandering". Net wanneer ik iets gewoon word, moet ze weer even alles in vraag stellen en iets nieuws – en spijtig genoeg ook steeds iets beters – voorstellen. Deze week was het opnieuw prijs. Al jaren zweer ik bij een zalig geurende echte kerstboom in de huiskamer. Zo eentje die al zijn naalden verliest (ook al zeggen ze in de winkel van niet), maar waarvan je het niet erg vindt omdat dit er nu eenmaal bij hoort.
 
"Wees de verandering die je in de wereld wil zien". Ze duwde me een citaat van een klein kaal ventje uit India onder mijn neus.
 
We hebben nu dus een prachtige namaakboom waarvan niemand kan zien dat hij fake is. Bovendien heeft hij een perfecte vorm. Ik heb hem in hoogsteigen persoon in mekaar gestoken. Ik betrap mezelf op staren. Opnieuw heeft verandering tot verbetering geleid. Ik kan het nog steeds gemakkelijk aan en kan het iedereen aanraden. Als je iets gewoon bent, stop er dan maar rap mee. Het maakt je beter. Een mens -en dus ook een organisatie- moet zichzelf continu heruitvinden…
 
Moest je argumenten hebben om toch terug een echte boom in huis te halen, let me know. Ik vind er geen en ik probeer nu iedereen te overtuigen dat zo’n fake-boom toch wel beter is voor de natuur.
 
Neem mij niet serieus, dat doet mijn vrouw ook niet. (Goeroe Deepak Chopra)

Leave a Reply