Een periode van bezinning

Na mijn vertrek bij Telindus nam ik de tijd om tot rust te komen en te herbronnen. Dat was nodig. Belgacom was erin geslaagd om wat energie op te zuigen.
 
Eerste reflex: binnen 1 maand komt mijn derde gabber eraan! Een uitgelezen kans om ze met open armen te ontvangen en mijn vrouw te steunen. Zo gezegd zo gedaan. Uiteindelijk hebben mijn jongste dochter en haar mama de papa 4 maanden heel veel gezien. Ik kan het iedereen aanraden!!!
 
Tweede gevoel: weg uit de zuivere ICT please en liefst even geen gigantische bedrijven meer. Ik stak dus tijd in een plan om de Hercules Trophy de komende drie jaar nog verder te laten groeien. Nieuwe afgeleide concepten zagen het levenslicht en onze plannen in Spanje en Frankrijk werden concreter. Het Hercules team weet weer wat doen de komende maanden.
 
Derde gevoel: ik hou van complexe uitdagingen. De uitbater van Kasteel Tivoli, een goeie vriend, klopte bij me aan om hem te helpen het kasteel een duidelijke doelstelling te geven. "Ik had toch niks anders te doen." Interessant! Een ruime business development uitdaging. De technieken die ik gebruikte in grote bedrijven eens toepassen op een kleine onderneming. 2 maanden heb ik er gezeten. Midden in de natuur. Zalig. Het plan wordt nu langzaam maar zeker uitgerold. Kom zeker in de zomer eens een glaasje champagne drinken en laat de kinderen genieten van de kinderboerderij en speeltuin. Of kom met uw bedrijf eens brainstormen in de prachtige ridderzaal. Of laat uw dochter met die verdomde schoonzoon trouwen in het kasteel (ze werken aan een vergeetput). Kennissen vroegen me of ik kasteelheer ging worden. Neen dank u. Ik heb meer respect gekregen voor de hedendaagse horeca-uitbater. Ze nemen toch wel grote risico’s. Ik ga er wel bureau’s op de 2de en 3de verdieping inrichten. De meest inspirerende locatie waar ik ooit gezeten heb (en Telindus was al schitterend).
 
Vierde gevoel: ik vind IT nog altijd leuk, als het maar echt ten dienste staat van de business. Het relationeel netwerk dat ik opbouwde wil ik niet zomaar wegsmijten. Er zitten toffe mensen bij.
 
Dus: ik op zoek naar een tof bedrijf met activiteiten met een link naar ICT. Graag met een Business development uitdaging. Graag Belgisch. Graag met ambities. Graag met een toffe club van competente mensen. Graag iets in de early adopter regionen.
 
Als je maar genoeg energie in een idee steekt, zal het gebeuren. En het gebeurde.

Leave a Reply